Luostarinmäen käsityöläismuseon perinneasuntomessut Turussa

Posted By: Kirsi Vesanen In: Erinäiset reissut ja muut seikkailut On:
Luostarinmäen käsityöläismuseon perinneasuntomessut Turussa

Turuus tapahtuu ja Ladaan mahtuu

Palataanpa vielä viime kesään 2017 ja 16.-18.6. olleisiin Luostarinmäen käsityöläismuseon perinneasuntomessuihin. Tapahtuma oli siis niin sanotusti Old School Lifestylen ensiesiintyminen yrityksen perustamisen jälkeen. Tapahtumaan oli ilmoittauduttu jo hyvissä ajoin keväällä, mutta meni kuitenkin oma aikansa, ennen kuin yrityksen viralliset kuviot olivat selvät ja kaikki tarpeellinen oli hommattuna. Käyntikortit ja flyerit olivat siis painon jäljiltä juuri ja juuri jäähtyneet, uudet työhousut ja niihin painatukset teetetty sekä pop-up –teltta saapunut kansakoulun vanhalle tontille, kun kaikki kimpsut ja kampsut piti kiireen vilkkaa pakata Ladaan. Kaikki tarpeellinen mahtui juuri ja juuri, vaikkei porrasperäinen vanha pikkuauto se kaikkein tilavin kuljetusyksikkö olekaan. Vieläpä kyytiläinenkin mahtui etupenkille, joten nou hätä.

Kolme päivää vierähti kivasti käsityöläismuseossa. Meitä oli koko ajan kaksi ihmistä Old School Lifestylestä  paikalla. Kirsi oli koko viikonlopun ja hänen kanssaan vuorottelivat Katja ja Miia. Tapahtumassa oli paljon myös muita yrittäjiä sekä tahoja restauroinnin ja perinnerakentamisen aloilta.

          

Katja viihtyi tiskin takana. Myynnissä oli muun muassa erilaisia liituja ja siveltimiä. Kirsin portfoliot olivat myös nähtävillä. Niissä oli malleja malleja erilaisista sisustussuunnittelu-, koristemaalaus- ja restaurointitöistä, joita Kirsi on tehnyt vuosien varrella. 

     

Käsityöläismuseossa riittää kauniita vanhoja taloja ihasteltavaksi.

          

Luostarinmäen upea ja tunnelmallinen miljöö oli todella ideaalinen kyseiselle tapahtumalle ja nähtävyys jo itsessään. Väkeäkin riitti kivasti; niin suomalaisia, jotka olivat varta vasten lähteneet kyseiseen tapahtumaan, kuin myös ulkomaalaisia turisteja, jotka osuivat sattumalta paikalle. Kävipä meitä tervehtimässä myös Turun kuuluisuus Nuppu-hevonen ja hänen omistajansa. Me tietysti heti tervehtimään Nuppua ja toivottamaan tervetulleeksi. Onneksi säätkin suosivat. Missään vaiheessa ei satanut, vaan aurinko paistoi suurimman osan ajasta. Näin ollen myös työnäytökset, joita järjestettiin ympäri museon aluetta, onnistuivat hyvin.

     

Työnäytösten lisäksi ohjelmaan kuului myös luentoja, tuotteiden esittelyä ja myyntiä. Kirsi piti kolmen päivän aikana yhteensä kuusi tunnin mittaista ”Koristemaalaukset historiasta nykypäivään” -luentoa ja kolme työnäytöstä sapluunamaalauksesta. Oli ilahduttavaa, miten jokaiselle luennolle riitti hyvin ihmisiä. Työnäytösten aikatauluista museo ei tiedottanut kävijöille etukäteen,  ja ne olivatkin tapahtuman vierailijoille lähinnä mauste muun kiertelyn ohessa. Mukavasti silti myös Old School Lifestylen maalauspisteelle pysähtyi ihmisiä katselemaan ja juttelemaan. Tuotteita yrityksellä ei vielä tuolloin ollut kuin nimeksi, mutta myös kauppoja tehtiin ihan kivasti. Ja kaupanteon yhteydessä muisteltiin tietenkin aina menneitä nostalgisten tuotteiden äärellä. Monta tarinaa rikkaampana ja hyvillä mielin siis hyvästeltiin viikonlopun päätyttyä tämäkin tapahtuma. 

Comments

Leave your comment